Installera laddbox hemma

Certifierad elfirma med elektriker för installation av laddbox, laddstolpe och elbilsladdare hemma.

Qlel erbjuder auktoriserad installation av laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare. Vi hjälper dig som vill installera elbilsladdare hemma med allt från att välja laddbox till installation och framtida service. All av laddbox installation sker till fast pris och vi sköter allt kring Grön Teknik-avdraget. Gör en kostnadsfri intresseanmälan idag.

Installation av elbilsladdare

Vi erbjuder komplett hjälp för dig som vill skaffa laddbox, laddstolpe och elbilsladdare. Från konsultation kring val av elbilsladdare till installation av laddbox och service. Qlel är en rekommenderad elfirma med certifierade elinstallatörer som dagligen hjälper kunder att ta steget till en mer hållbar vardag genom att installera laddbox hemma. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och få ett prisförslag för att installera laddbox, laddstolpe och elbilsladdare.

Val av laddbox

Vi hjälper dig att välja rätt laddbox. Våra elektriker känner till varumärken som Zaptec, Defa, Garo och Charge Amps innantill.

Installation av laddbox

Våra auktoriserade elinstallatörer ser till att din laddbox installeras korrekt och att arbetet sker enligt konstens alla regler.

Service av laddbox

Som kund hos Qlel erbjuds du kostnadsfri service av din laddbox, om något skulle strula i framtiden. 100% nöjd kund-garanti.

Populära laddboxar

amina S

Effektiv laddbox med tidlös design, 6 m laddkabel och ledande teknologi. Smart lastbalansering från Enegic ingår.

Fr. 6 499 :–
Charge Amps Aura

Kraftfull laddbox som laddar två bilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag. Vädertålig design med 5 års garanti.

Fr. 13 499 :–
Zaptec Go

Passar alla bilar. Skandinavisk design, den senaste teknologin, är Zaptec Go en populär storsäljare. 5 års garanti och Monitor One.

Fr. 8 499 :–

Vad kostar det att
installera laddbox?

Vad det kostar att installera laddbox är en viktig fråga ur flera aspekter. För priset att installera laddbox speglar dels hur seriös din installatör är, dels kvaliteten och specifikationerna på laddboxen. Är det för billigt skarvas det inte sällan på noggrannhet vid installation och kvalitet på elbilsladdaren, är priset för dyrt smakar det bittert för dig som kund. Priset för att installera en laddbox delas upp i själva boxen, material för installationen och installationen i sig. När du anlitar oss på Qlel för att installera din laddbox, laddstolpe och elbilsladdare får du alltid en transparent offert med ett fast pris.

Laddstolpe hemma till elbil.
Zaptec laddbox hemma.
Elbilsladdare Tesla.
Laddbox Zaptec Go hemma på uppfarten.
Installerad laddbox hemma på uppfarten
Ikopplad elbilsladdare

Varför välja Qlel
som er installatör?

Vår ambition är inte att vara billigast, den är att vara bäst. För oss innebär det högsta kvalitet och en oslagbar kundservice. Med Qlel som installatör av din laddbox, laddstolpe och elbilsladdare kan du känna dig trygg i att arbetet blir utfört enligt konstens alla regler. Vi ser oss som några av Sveriges mest hängivna elektriker med full ansvarsförsäkring och certifierad kompetens. Vi strävar alltid efter att vara det självklara valet när man behöver en kompetent partner för all typ av elbilsladdning – från val av laddbox till installation och framtida service.

Vi är experter

Hos Qlel hittar du några av Sveriges mest hängivna elaktriker. Vi är autoriserade och besitter branschledande kompetens.

Service på helgen

Huvudsaken för oss är att du är nöjd med din laddbox. Skulle den strula kommer vi direkt och löser det. Även på helgen.

10% kundrabatt

Som kund hos oss har du 10% rabatt på framtida hjälp, oavsett om du vill installera solceller på taket eller dimmer i köket.

Grön Teknik-avdrag

Med grön teknik-avdraget har du rätt till avdrag på 50% av kostnaden för din laddbox. Vi sköter all admin av Grön Teknik.

Experter på elbilsladdning

Funderar du på att installera laddbox, laddstolpe eller elbilsladdare där hemma? Då har du kommit helt rätt. På Qlel erbjuder vi komplett installation av laddbox och elbilsladdare hos privatpersoner. Vi sköter allt vad gäller Grön Teknik-avdraget, som ger dig 50% rabatt på din laddbox.

Hitta bästa laddboxen

Vilken laddbox som är bäst i test är individuellt. Olika laddboxar har olika egenskaper som du måste ta ställning till innan installationen. Vi hjälper dig att jämföra laddboxar, för att hitta den bästa för dig. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Ansök om bidrag för laddbox

Med grönt skatteavdrag, eller Ladda-hemma-stödet som det också kallas, kan du som äger en elbil få tillbaka hälften av kostnaderna för laddbox och installation. Du får alltså tillbaka 50 procent av kostnaderna för laddbox och installation. Kontakta oss så berättar vi mer.

Lastbalansering för laddbox

En dynamisk lastbalanserare är en liten dosa som placeras i din elcentral. Den övervakar strömförbrukningen i ditt hem och begränsar effekten som används av din laddbox för att undvika att den överskrider huvudsäkringen. Kontakta oss så berättar vi mer!

Laddstolpar i bostadsrättsförening

Att investera i laddstolpar för boende i er BRF är inte bara ett uppskattat och hållbart initiativ, det ökar även värdet på respektive hushåll. Vi är en trygg och certifierad partner som hjälper er att installera laddstolpar, elbilsladdare och laddboxar i er bostadsrättsförening.

Ladda elbil hemma med elbilsladdare

Som ägare av en elbil behöver du kunna ladda den hemma. Hos oss får du hjälp av certifierad installatörer, specialiserade på elbilsladdare, så att du får rätt laddbox enligt dina önskemål installerad på ett säkert sätt. Kontakta oss för att få hjälp att installera laddbox, laddstolpe och elbilsladdare så du kan ladda din elbil hemma. Vi hjälper dig givetvis med Grön Teknik-avdraget.

Laddbox Zaptec Go hemma på uppfarten.

Vanliga frågor om
att installera laddbox

Som ägare av en elbil ska du installera en laddbox hemma för att det både är smidigt och säkert. Det är inte rekommenderat att använda ett vanligt eluttag för att ladda elbil, så om du inte har en laddbox installerad hemma bör du åka till en offentlig laddplats för att ladda. Med en laddbox hemma kan du ladda din bil när som helst.

Nej det är inte tillåtet för dig som privatperson att installera en laddbox själv. En certifierad elektriker måste utföra installationen, så att din laddbox installeras korrekt. För att vara säker på att företaget du anlitar är behörigt ska det vara registrerat på Elsäkerhetsverket.

Vi tar ett fast pris om 3.500 kr ink. Grön Teknik-avdrag för att installera laddbox hemma hos dig. Slutpriset kan variera lite beroende på vilken modell av laddbox du väljer och om du har specifika önskemål. Men kostnaden för själva installationen förblir 3.500 kr ink. Grön Teknik-avdraget.

Sedan 1 januari 2021 erbjuder Skatteverket ett stöd som går under namnet ”skattereduktion för grön teknik”. Stödet är avsett att främja installationen av grön teknik, särskilt inom området för laddboxar för elfordon. Skattereduktionen täcker hälften av kostnaden för laddboxen, inklusive arbetskostnader och material som krävs för installationen. Den maximala summan som kan dras av är 50 000 kr.

Det behövs vanligtvis inget bygglov för att installera en laddbox hemma. Om laddboxen är väldigt stor och påverkar utseendet på huset och närmiljön (vilket är väldigt ovanligt med dagens moderna laddboxar och dess diskreta design) så kan det dock krävas bygglov. Men i regel behöver du inte bygglov för att installera laddbox.

När du installerar en laddbox måste du enligt elinstallationsreglerna SS 436 40 00 ha en jordfelsbrytare vid varje inkopplingspunkt för att skydda den. Beroende på vilken modell av laddbox du väljer kan du behöva komplettera med antingen en jordfelsbrytare av typ A eller B.

  • Laddbox med inbyggt DC-skydd: Jordfelsbrytare A
  • Laddbox utan DC-skydd: Jordfelsbrytare B
  • Laddbox med inbyggt DC-skydd & jordfelsbrytare B: Kräver ingen komplettering
DC-skydd, även känt som likströmsskydd, är en viktig funktion i din laddbox som säkerställer att inget likströmsläckage inträffar. DC-skyddet skyddar alltså fastighetens elnät om det skulle uppstå något fel med laddboxen under laddningen. Idag har nästan alla laddboxar likströmsskydd eftersom det är en nödvändig säkerhetsfunktion som kan förhindra allvarliga elfel i din fastighet.

Ja, majoriteten av återförsäljare erbjuder färdiginstallerade laddboxar. För att kunna dra fördel av skatteavdraget för grön teknik måste du faktiskt köpa både laddaren och installationen från samma företag. Hos oss på Qlel kan du självklart köpa en helhetslösning med både laddbox och installation.

En installation av en laddbox tar vanligtvis inte mer än 3 timmar. Om du har beställt tillval, som dynamisk lastbalansering, kan installationen ta ytterligare en timme. Tiden det tar att installera en elbilsladdare beror främst på förutsättningarna, som avståndet till elskåpet och antalet väggar som kablarna ska gå igenom.

Det är inte nödvändigt att installera en laddbox på 3-fas, det fungerar också bra att ha den på 1-fas. Men det är fördelaktigt att använda 3-fas eftersom man då kan uppnå en högre effekt och ladda snabbare. Med 3-fas är den maximala effekten 22 kW, medan den bara är 7,4 kW med 1-fas.

Som standard installerar vi på 16 A 3-fas. Vill du installera din box på 22 kW, alltså. 32A 3-fas, så behöver vi använda en grövre kabel som kostar snäppet mer än den som ingår i vår standardinstallation. Har du mer än 16 A i din elcentral kan du även nyttja den extra effekten, om din bil och box har en högre effekt. Du behöver alltså inte 32A i elcentralen för att laddningen ska gå snabbare, utan även med en säkring på 20 eller 25A kommer du att märka skillnad.

Vi installerar din laddstolpe hemma​

Har du en elbil rekommenderar vi att du installerar en laddbox, laddstolpe eller elbilsladdare hemma. Det är inte bara säkrare utan också mer effektivt. Dessutom kan man i regel sköta allt med laddning via en app på mobilen. Enklare än så blir det inte! Kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri offert för behörig hjälp att installera laddbox, laddstolpe och elbilsladdare hemma.