Installera solceller
hemma på taket

Certifierad solcellsinstallatör för säker och energieffektiv installation av solceller hemma på taket.

Qlel erbjuder installation av solceller i Stockholm och Mälardalen. Våra certifierade elektriker hjälper dig som vill installera solpaneler hemma på taket med allt från val av solceller till montering och installation. Kontakta oss för certifierad installation av solceller på taket. Alltid till fast pris och kostnadsfri administration av Grön Teknik-avdraget.

Installation av
solpaneler på taket

Vi erbjuder komplett hjälp för att montera och installera solpaneler på taket hemma i din villa. Från konsultation vid valet av solceller till montering och installation. Så, med en solcellsinstallatör från Qlel kan du känna dig trygg i att ditt projekt blir utfört enligt konstens alla regler. Vi installerar dina solpaneler enligt branschledande standard, har certifikat och rätt behörighet. Dessutom administrerar vi Grön Teknik-avdraget åt er och erbjuder kostnadsfri service efter levererad installation av era solceller.

Val av solceller

Vi hjälper dig att välja rätt solceller. Våra certifierade elektriker ser till att du väljer solceller med rätt hållbarhet och säkerhet.

Montering & installation

Våra auktoriserade elinstallatörer ser till att dina solceller monteras och installeras korrekt enligt konstens alla regler.

Service av solceller

Som kund hos Qlel erbjuds du kostnadsfri service av dina solceller om något skulle strula i framtiden. 100% nöjd kund-garanti.

Vad kostar det att installera solceller?

Priset för att installera solceller varierar beroende på storlek och kapacitet. Här nedanför har vi listat tre exempel på vanliga solcellsanläggningar med storleken (sett till kW m2) på solpanelerna och ett ungefärligt pris före Grön Teknik-avdraget samt efter.

  • Mindre villa: 95 000 kr för 5 kW (yta på ca 25 m2) – 76 000 kr efter Grön Teknik-avdrag.
  • Vanlig villa: 160 000 kr för 10 kW (yta på ca 50 m2) – 128 000 kr efter Grön Teknik-avdrag.
  • Stor villa: 215 000 kr för 15 kW (yta på ca 75 m2) – 172 000 kr efter Grön Teknik-avdrag.

En solcellsinstallatör som erbjuder dig en trygg och auktoriserad service bör rimligen ha ett timpris på mellan 600 – 850 kronor i timmen, inklusive moms. På Qlel erbjuder vi all solcellsinstallation till ett fast förbestämt pris.

Ja, med skatteavdraget för Grön Teknik kan du dra av 20 procent av kostnaden när du installerar solceller. Maximalt belopp för Grön Teknik-avdrag per person och år är 50.000 kronor.

Att få konsultation och ett prisförslag är helt kostnadsfritt (hos oss på Qlel). Skicka in en förfrågan till oss så återkopplar vi med ett prisförslag inom ett par dagar. Du förbinder dig inte till något genom att skicka in din förfrågan.

Varför välja Qlel
som er installatör?

Vår ambition är inte att vara billigast, den är att vara bäst. För oss innebär det högsta kvalitet och en oslagbar kundservice. Med Qlel som installatör av dina solceller och solpaneler kan du känna dig trygg i att arbetet blir utfört enligt konstens alla regler. Vi ser oss som några av Sveriges mest hängivna elektriker – med full ansvarsförsäkring och certifierad kompetens. Vi strävar alltid efter att vara det självklara valet när man behöver en kompetent partner för all typ av arbete relaterade till solceller – från val av solpaneler till installation av dina solceller på taket och service av din solcellsanläggning om något skulle strula i framtiden.

Vi är experter

Hos Qlel hittar du några av Sveriges mest hängivna elaktriker. Vi är autoriserade och besitter branschledande kompetens.

Service på helgen

Huvudsaken för oss är att du är nöjd med dina solceller. Skulle de strula kommer vi direkt och löser det. Även på helgen.

10% kundrabatt

Som kund hos oss har du 10% rabatt på framtida hjälp, oavsett om det handlar om att installera laddbox eller dimmer i köket.

Vi fixar ROT-avdraget

Med ROT-avdraget har du rätt till avdrag på 30% av arbetskostnaden för ditt projekt. Vi sköter all administration av Grön Teknik.

Funderar du på solceller?

Här är några vanligt förekommande frågor om solceller i praktiken. Att installera solceller och montera dem på taket är faktiskt en tacksam investering. De bara ger och ger utan att kräva speciellt mycket tillbaka. Kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri konsultation om solceller hemma. Du kommer inte att ångra dig!

Behövs bygglov för solceller?

I vanliga fall behöver du inte bygglov för att installera solceller på taket, men det finns undantag. Du behöver i regel inte bygglov om du installerar solceller i samma lutning som taket, om solcellerna monteras tätt mot taket och om installationen följer husets detaljplan.

Behöver man tvätta solceller?

Normal nederbörd och smältande snö rengör solcellerna av sig själv. Så nej, du behöver i regel inte rengöra dina solceller. Bor du nära en grusväg under sommaren, eller om det är väldigt mycket pollen, så kan det vara en bra idé att torka av dina solceller lite då och då.

Vad är livslängden på solceller?

Det som påverkar livslängden är exempelvis materialet på solpanelen, skicket på taket och klimatet. Livslängden på solcellerna beräknas utifrån världsklimatet och estimeras hålla i ca 30 år, förutsatt att man installerar dem på ett tak i gott skick. Livslängden är alltså lång.

Producerar solceller el på vintern?

Solceller producerar el även på vintern, men betydligt mindre än på sommaren. Man brukar säga att solceller producerar ungefär 90% av den årliga elproduktionen mellan mars och oktober, vilket innebär att vintermånaderna endast står för ungefär 10% av totalen.

Solceller på papptak? Ja!

Att installera solceller på papptak går alldeles utmärkt. När vi monterar solceller på papptak används infästningsplattor i metall som skruvas eller svetsas fast i underliggande tätskikt och konstruktion. Det blir lika stabilt som att installera solpaneler på tak av exempelvis tegel och plåt. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri konsultation om du funderar på att installera solceller på papptak. Välkommen!

Få ett pris för att
installera solceller

Skicka in en kostnadsfri förfrågan till oss för installation av solceller så återkopplar vi med ett prisförslag. Vi jobbar alltid med fast pris som vi kommer överens om innan arbetet påbörjas. Du förbinder dig inte till något genom din förfrågan.