Installation av
laddboxar i BRF

Certifierad elfirma för installation av laddbox, laddstolpe och elbilsladdare för er bostadsrättsförening.

Qlel erbjuder bostadsrättsföreningar installation av laddstolpar i Stockholm och Mälardalen. Vi hjälper er som vill installera laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare i er BRF med allt från val av laddboxar, installation och service. All installation sker till fast pris som vi kommer överens om innan arbetet påbörjas.

Vill ni installera
laddstolpar i BRF?

Vi erbjuder komplett hjälp för er som vill skaffa laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare i er bostadsrättsförening. Från konsultation kring val av elbilsladdare till installation av laddboxar och service. Qlel är en rekommenderad elfirma med certifierade elinstallatörer som dagligen hjälper kunder att ta steget till en mer hållbar vardag genom att installera laddboxar. Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och få ett prisförslag för att installera laddboxar i er BRF inom ett par dagar.

Val av laddbox

Vi hjälper dig att välja rätt laddbox. Våra elektriker känner till varumärken som Zaptec, Defa, Garo och Charge Amps innantill.

Installation av laddbox

Våra auktoriserade elinstallatörer ser till att din laddbox installeras korrekt och att arbetet sker enligt konstens alla regler.

Service av laddbox

Som kund hos Qlel erbjuds du kostnadsfri service av din laddbox, om något skulle strula i framtiden. 100% nöjd kund-garanti.

Vad kostar installation
av elbilsladdare i BRF?

Vad kostar det att installera laddstolpar i en bostadsrättsföreningen? Det är en viktig fråga ur flera aspekter. Priset att installera laddboxar speglar dels hur seriös din installatör är, dels kvaliteten och specifikationerna på laddboxarna. Är det för billigt skarvas det inte sällan på noggrannhet vid installation och kvalitet på valda elbilsladdare, är priset för dyrt så smakar det bittert för er som BRF. Priset för att installera laddboxar delas upp i själva boxarna, material för installationen och installationen i sig. När ni anlita Qlel för att installera laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare får ni alltid en transparent offert med ett fast pris.

Vi tar ett fast pris om 3.500 kr ink. Grön Teknik-avdrag för att installera laddbox hemma hos dig. Slutpriset kan variera lite beroende på vilken modell av laddbox du väljer och om du har specifika önskemål. Men kostnaden för själva installationen förblir 3.500 kr ink. Grön Teknik-avdraget.

En elinstallatör som erbjuder dig en trygg och auktoriserad service bör rimligen ha ett timpris på mellan 600 – 850 kronor i timmen, inklusive moms. På Qlel erbjuder vi all installation till ett fast förbestämt pris.

Att få ett prisförslag är helt kostnadsfritt. Skicka in en kostnadsfri förfrågan till oss så återkopplar vi med ett prisförslag inom ett par dagar. Du förbinder dig inte till något genom att skicka in din förfrågan.

Sedan 1 januari 2021 erbjuder Skatteverket ett stöd som går under namnet “skattereduktion för grön teknik”. Stödet är avsett att främja installationen av grön teknik, särskilt inom området för laddboxar för elfordon. Skattereduktionen täcker hälften av kostnaden för laddboxen, inklusive arbetskostnader och material som krävs för installationen. Den maximala summan som kan dras av är 50 000 kr.

Laddstolpe hemma till elbil.
Zaptec laddbox hemma.
Elbilsladdare Tesla.
Laddbox Zaptec Go hemma på uppfarten.
Installerad laddbox hemma på uppfarten
Ikopplad elbilsladdare

Varför välja Qlel
som er installatör?

Vår ambition är inte att vara billigast, den är att vara bäst. För oss innebär det högsta kvalitet och en oslagbar kundservice. Med Qlel som installatör av era laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare kan ni känna er trygga i att arbetet blir utfört enligt konstens alla regler. Vi ser oss som några av Sveriges mest hängivna elektriker – med full ansvarsförsäkring och certifierad kompetens. Vi strävar alltid efter att vara det självklara valet när man behöver en kompetent partner för all typ av elbilsladdning i BRF– från val av laddboxar till installation era laddstolpar och framtida service av era elbilsladdare.

Vi är experter

Hos Qlel hittar du några av Sveriges mest hängivna elaktriker. Vi är autoriserade och besitter branschledande kompetens.

Service på helgen

Huvudsaken för oss är att ni blir nöjd med era laddboxar. Skulle den strula kommer vi direkt och löser det. Även på helgen.

10% kundrabatt

Som kund hos oss har ni 10% rabatt på framtida hjälp, oavsett om ni vill installera solceller på taket eller dimmer i köket.

Grön Teknik-avdrag

Med grön teknik-avdraget har ni rätt till avdrag på 50% av kostnaden för era laddboxar. Vi sköter all admin av Grön Teknik.

Laddboxar till er BRF?

Funderar ni på att investera i laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare i er BRF? Då har ni kommit rätt. På Qlel erbjuder vi komplett installation av laddboxar och elbilsladdare hos bostadsrättsföreningar. Vi administrerar allt vad gäller Grön Teknik-avdraget, som ger er 50% rabatt på elbilsladdare i er BRF.

Hitta bästa laddboxen

Vilken laddbox som är bäst i test är individuellt. Olika laddboxar har olika egenskaper som ni måste ta ställning till innan installationen. Vi hjälper er att jämföra laddboxar,för att hitta de bästa för er BRF. Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Ansök om bidrag för laddbox

Med grönt skatteavdrag, eller Ladda-hemma-stödet som det också kallas, kan du som äger en elbil få tillbaka hälften av kostnaderna för laddbox och installation. Du får alltså tillbaka 50% av kostnaderna för era laddboxar och installation. Kontakta oss så berättar vi mer.

Lastbalansering för laddbox

En dynamisk lastbalanserare är en liten dosa som placeras i er elcentral. Den övervakar strömförbrukningen i er BRF och begränsar effekten som används av era laddboxar för att undvika att den överskrider huvudsäkringen. Kontakta oss så berättar vi mer!

Laddstolpar ökar värdet i BRF

Att investera i laddstolpar för boende i er BRF är inte bara ett uppskattat och hållbart initiativ, det ökar även värdet på respektive hushåll. Vi är en trygg och certifierad partner som hjälper er att installera laddstolpar, elbilsladdare och laddboxar i er bostadsrättsförening.

Ladda elbil i BRF med elbilsladdare

Som ägare av en elbil behöver du kunna ladda den. Hos oss får ni hjälp av certifierad installatörer, specialiserade på elbilsladdare, så att ni får rätt laddboxar enligt era önskemål installerad på ett säkert sätt. Kontakta oss för att få hjälp att installera laddboxar, laddstolpar och elbilsladdare i er BRF, så att era medlemmar enkelt och smidigt kan ladda sina elbilar hemma.

Laddbox Zaptec Go hemma på uppfarten.

FAQ om elbilsladdare
i bostadsrättsförening

Det är inte rekommenderat att använda ett vanligt eluttag för att ladda elbilar. Så om medlemmar i er BRF inte har en egen laddbox installerad hemma (vilket är ytterst ovanligt) behöver hen åka till en offentlig laddplats för att ladda sin elbil. Genom att installera laddboxar i er BRF ger ni inte bara era medlemmar möjlighet att ladda sin elbil, ni möjliggör även att frångå fossila bränslen och bidrar till den gröna omställningen. Det kan även resultera i en extra inkomstkälla för er bostadsrättsförening.

Nej det är inte tillåtet att som privatperson att installera en laddbox själv. En certifierad elektriker måste utföra installationen, så att laddboxen installeras korrekt. För att vara säker på att företaget du anlitar är behörigt ska det vara registrerat på Elsäkerhetsverket.

Vi tar ett fast pris om 3.500 kr ink. Ladda bilen-avdrag per installerad laddbox och laddstolpe. Slutpriset varierar beroende på vilken modell av laddbox er BRF väljer, om ni har specifika önskemål kring hur installationen utförs samt hur många laddboxar ni vill ha. 

Sedan 1 januari 2021 erbjuder Naturvårdsverket ett stöd som går under namnet “Ladda bilen”. Stödet är avsett att främja installationen av grön teknik, särskilt inom området för laddboxar för elfordon. Skattereduktionen täcker upp till hälften av kostnaden er installation av  laddboxar, inklusive arbetskostnader och material som krävs för installationen. Den maximala summan som kan dras av är 50 000 kr.

Det behövs vanligtvis inget bygglov för att installera laddboxar för en BRF. Särskilt inte om ni äger marken. Om antalet laddboxar som ska installeras är väldigt stor och påverkar utseendet på huset och närmiljön (vilket är väldigt ovanligt med dagens moderna laddboxar och dess diskreta design) så kan det dock krävas bygglov. Men i regel behöver er BRF inte bygglov för att installera laddboxar.

Vi installerar din laddstolpe hemma​

Har du en elbil rekommenderar vi att du installerar en laddbox, laddstolpe eller elbilsladdare hemma. Det är inte bara säkrare utan också mer effektivt. Dessutom kan man i regel sköta allt med laddning via en app på mobilen. Enklare än så blir det inte! Kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri offert för behörig hjälp att installera laddbox, laddstolpe och elbilsladdare hemma.

Få ett pris för att
installera laddboxar

Skicka in en kostnadsfri förfrågan till oss för installation av laddstolpar i er BRF så återkopplar vi med ett prisförslag. Vi jobbar alltid med fast pris som vi kommer överens om innan arbetet påbörjas. Ni förbinder er inte till något genom att skicka in er förfrågan.