Rörelsevakt – hjälp att installera rörelsesensor

När det blir mörkt ute är det alltid skönt att ha belysning runt ditt hem för att känna dig trygg. Det kan också vara praktiskt med rörelseaktiverad belysning så att den tänds när någon närmar sig. Speciellt när du kommer hem sent eller behöver göra något utomhus i mörkret. Våra erfarna elektriker är redo att snabbt och effektivt ta hand om alla dina elektriska önskemål och installera rörelsevakt åt dig.

Lampa med rörelsesensor

Rörelsevakt, även känd som trygghetsbelysning, fungerar genom att tända ljuset när det upptäcker rörelse. Dessa är populära både på kontor och i privata hem och uppfarter. Det innebär helt enkelt att lampan aktiveras av rörelse och tänds. Det kan vara till hjälp ur olika perspektiv, till exempel att ha lampan tänd vid garaget när man kommer hem sent på kvällen och det kan avskräcka inbrottstjuvar. Istället för att ha en lampa som är tänd hela tiden är det mycket mer energieffektivt att installera en rörelsevakt och man bör alltid ha energieffektivisering i åtanke ur ett miljöperspektiv.

ANLITA EN CERTIFIERAD ELEKTRIKER

Få en kostnadsfri
offert direkt online

Hur fungerar en rörelsevakt?

En utomhusbelysning kan enkelt anslutas till en rörelsesensor och monteras mellan ljuskällan och vägguttaget. Om det är en 230-volts anslutning krävs hjälp av en behörig elektriker. Vi på Qlel hjälper självklart till att installera rörelsevakt åt dig. Lågspänningslampor på 12 volt kan anslutas till en rörelsesensor av vem som helst. När rörelsesensorn är aktiverad känner den av rörelse och tänder lampan när någon går inom dess område. För privatpersoner är det vanligt att installera en rörelsesensor på uppfarten av praktiska skäl men det fungerar lika bra att installera en rörelsesensor i tvättstugan eller på andra platser inomhus. Det kan vara väldigt bekvämt att slippa tända lampan om man har händerna fulla.

Skymningsrelä som komplement

Ett skymningsrelä, även känt som skymningssensor eller ljusrelä, är en elektronisk komponent som används för att automatiskt aktivera eller inaktivera en elektrisk enhet baserat på ljusnivån i omgivningen. Det fungerar genom att detektera förändringar i ljusstyrkan och sedan antingen öppna eller stänga en elektrisk krets beroende på dessa förändringar. Denna typ av relä är vanligtvis användbart för att styra utomhusbelysning. Till exempel kan det användas för att tända utomhusbelysning automatiskt när det blir mörkt och stänga av den när det blir ljust igen på morgonen. Detta sparar energi genom att endast använda belysningen när den behövs och ger också säkerhet och komfort genom att automatisera belysningsprocessen.

Det är också värt att notera att skymningsrelä ofta används i kombination med rörelsesensorer för att ytterligare förbättra effektiviteten och bekvämligheten för att kontrollera belysning eller andra enheter baserat på både ljusnivåer och rörelse i omgivningen. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och installation av skymningsrelä och rörelsevakt.

Installera laddbox

Anlita en certifierad elektriker när du ska installera laddbox hemma. Välkommen till Qlel!

Installera solceller

Anlita en certifierad elektriker när du ska installera solceller på taket hemma. Välkommen!

Anlita elektriker

Certifierad elektriker för dig som behöver hjälp med installation i hemmet. Välkommen!

Installera rörelsevakt utomhus

Att montera utomhusrörelsesensor är en smart och energieffektiv investering för dig som är både praktisk och vill öka trygghetskänslan. Dessa sensorer kan ställas in för att reagera olika beroende på tiden på dygnet. Till exempel kan du ha en rörelsesensor vid huvudingången som tänder lamporna när du närmar dig ytterdörren så att du slipper stå i mörkret när du leta efter nycklarna.

Vad kostar det att installera rörelsevakt?

Kostnaden för att installera en rörelsevakt utomhus varierar beroende på vilken typ av rörelsevakt du väljer och vilket installationsföretag du anlitar. Priset för en rörelsevakt kan ligga mellan 200 och 1000 kronor beroende på vilken kvalitet du är ute efter. Olika elfirmor tar olika priser för sina tjänster. Vi på Qlel erbjuder installation av rörelsevakt utomhus till fast pris om 3500 kronor inklusive ROT-avdrag. För bra service och en kvalitativ rörelsevakt kan du förvänta dig att lägga ner några tusenlappar. Men det är verkligen en investering!

Tips på 5 populära rörelsevakter
  1. Köp en rörelsevakt från biltema
  2. Köp en rörelsevakt från Clas Ohlson
  3. Köp en rörelsevakt från Kjell & Company
  4. Köp en rörelsevakt från IKEA
  5. Köp en rörelsevakt från Jula

Installera rörelsevakt inomhus

En typisk rörelsevakt inomhus består vanligtvis av en eller flera infraröda sensorer som är monterade på en enhet. Dessa sensorer kan vara passiva infraröda (PIR) sensorer, som detekterar förändringar i infraröd strålning, eller aktiva sensorer som använder ultraljud eller mikrovågor för att mäta rörelse.

Rörelsevakter inomhus kan vara designade för olika appar och miljöer. Vissa enheter har justerbara känslighetsnivåer och räckvidder för att anpassa sig till olika behov och förhållanden. De kan också integreras med andra system, som smarta hem-system, för att ge mer avancerade funktioner och kontroller. Det är viktigt att du tänker till ordentligt när du placerar din rörelsevakt så den inte aktiveras av oönskade orsaker, som exempelvis ett husdjur.

Kontakta oss på Qlel för kostnadsfri rådgivning och installation av skymningsrelä och rörelsevakt. Välkommen!